top of page
asfaltwerken

Professionele asfaltwerken over gans België

Asfalt, zo oud als de straat

Asfalt is een product dat inderdaad zo oud is als de straat maar dat oorspronkelijk niets met bestrating te maken had. Het bestaat uit steenslag, zand en een bindmiddel (bitumen) en had de eigenschap om voorwerpen waterdicht te maken.

 

De baden van de Mesopotamiërs en de schepen van de Feniciërs lieten geen water door, dankzij het gebruik van asfalt. De Romeinen gebruikten asfalt om hun waterreservoirs en aquaducten waterdicht te maken. En de Egyptenaren verstevigden de oevers van de Nijl met asfaltblokken.

Het duurde evenwel tot de twintigste eeuw alvorens asfalt in gebruik werd genomen om een weg te verharden. Er werd toen beton aan toegevoegd en vanaf dan werd in de wegenbouw gebruikgemaakt van asfaltbeton.

Anchor 1

U kunt bij ons terecht voor allerlei asfaltwerken in diverse omgevingen:

wegen

opritten

stapelruimtes

bedrijfsterreinen

 parkings

hangars

bedrijfsvloeren

landbouwbedrijven

...

asfaltwerken

Vanhullebus Grond- & Asfaltwerken is al decennia lang gespecialiseerd in asfaltwerken. Wij zijn in heel België gekend voor perfect aangebrachte asfaltverhardingen. We werken dan ook met zeer kwalitatieve materialen en beschikken over de noodzakelijke knowhow voor de uitvoering van de job. Het belang daarvan kan niet genoeg benadrukt worden want enkel een perfect wegdek of een egale vloerplaat garandeert een maximale veiligheid van al wie er zich op begeeft, in alle seizoenen en onder alle omstandigheden.

Asfaltering van parkings en bedrijfsterreinen

Een specialist in asfaltwerken nodig?

Dan zijn wij van Vanhullebus Grond- & Asfaltwerken in Oedelem uw man! Bel ons voor info.
bottom of page