top of page
Regenputten & septische putten

Plaatsing van regenputten en septische putten van diverse afmetingen

Een regenput voor huis- en tuingebruik

Als u een nieuwe woning bouwt, dan verplicht de Vlaamse overheid u om een regenput te installeren. Dat is tegenwoordig ook het geval bij een grondige renovatie van een bestaande woning en eveneens als u die met meer dan 40 m2 uitbreidt. Dat is het grote principe dat voor iedereen geldt maar u informeert best nog eens bij het bestuur van uw woonplaats. Want sommige gemeenten en steden hebben daarbovenop nog eigen richtlijnen uitgevaardigd.

Nu is de aanschaf van een regenwaterput altijd een slimme beslissing.

Ten eerste is het hemelwater dat gratis uit de lucht valt, perfect bruikbaar voor bepaalde huishoudelijke taken. Zoals de auto wassen, de tuin sproeien, poetsen, de was doen en ook het toilet doorspoelen. Dat zijn heel wat toepassingen waarvoor u dus geen stadswater meer nodig heeft.

Het biedt meteen een tweede voordeel: een zuiniger drinkwaterverbruik leidt tot een beduidend lagere waterfactuur.

Anchor 1

Levering en plaatsing van septische putten

In tegenstelling tot vroeger zijn zo goed als alle woningen nu voorzien van een septische put. Daarin komt alle afvalwater terecht. Enerzijds het grijze water dat de verzamelnaam is van huishoudelijk afvalwater, afkomstig van de douche, de keuken en de wasmachine, en anderzijds het zwarte water van het toilet. Vaste bestanddelen van het zwarte afvalwater bezinken en worden afgebroken door een biologisch proces. Eens vloeibaar loopt het gezuiverde afvalwater naar de riolering.

Vanhullebus Grond- & Asfaltwerken uit Oedelem plaatst regenputten en septische putten van verschillende afmetingen in heel West-Vlaanderen. Wij leveren deze service zowel bij nieuwbouwprojecten als bij renovaties.

Geïnteresseerd om een regenwaterput te laten installeren?

Maak vandaag nog een afspraak met Vanhullebus Grond- & Asfaltwerken in Beernem.
bottom of page